1990-luku

1990-luvun puolivälissä Suomeen tuli pakolaisia Bosniasta, joista puolenkymmentä perhettä sijoitettiin Lieksaan. Samanaikaisesti myös paluumuuttajia, inkeriläisperheitä, oli tullut enti-sen Neuvostoliiton alueelta. Yhteensä inkeriläisiä ja bosnialaisia oli Lieksassa 44 henkilöä. Opetusministeriö rahoitti liikuntapainotteisia suvaitsevaisuusprojekteja niillä paikkakunnilla, joilla se katsottiin tarpeelliseksi. Mahti laati oman suvaitsevaisuusprojektin (kotouttamis-suunnitelma) ja haki opetusministeriön tukea toteutukseen. Avustusta saatiin vuosina 1996-1999 yhteensä 37 000 markkaa.

Kotouttamissuunnitelma sisälsi kuntosaliliikuntaa, luontoretkiä, kulttuuriretkiä, kylpyläretkiä ym. toimintaa, jossa maahanmuuttajat saivat matalan kynnyksen kautta tietoa suomalaisesta kulttuurista ja elintavoista.

Toiminta katsottiin niin onnistuneeksi, että Matovaaran Mahti palkittiin vuonna 1998 Pasilassa pidetyssä juhlassa SLU:n kunniakirjalla. Kunniakirjan luovuttivat kulttuuriministeri Claes Andersson ja kansainvälisen olympiakomitean suomalainen jäsen, Peter Tallberg. Keväällä, vuonna 1999, myös TUL palkitsi seuran Cinderella-laivalla pidetyssä juhlassa Mahdin menestyksellisestä suvaitsevaisuusprojektista. Kunniakirjoja, sekä muita seuran saamia tunnustuksia on nähtävänä Kisapirtillä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>